Počet položek: 0 0,- CZK

5 tipů na grilovací nářadí a příslušenství, bez kterého se určitě neobejdete

Obvyklou chybou, kterou činí zákazníci toužící po novém zahradním grilu je ta, že se zaměří pouze na kvalitu a cenovou hladinu samotného venkovního grilu. Často zapomenou řešit grilovací nářadí a příslušenství. Později tak vidíme na grilovačkách obsluhu luxusních grilů pobíhající s levným grilovacím příslušenstvím a pomůckami zakoupených „v akci“ v některých z našich hobby marketů. Přitom nenahraditelnou pomoc při každém grilování vám umožní právě vhodně zvolené kvalitní doplňky ke grilování.

A zde je našich 5 "zlatých grálů"

Rošt na gril

Grilovací rošt

Grilovací rošt musí mít dobrý přenos tepla, být odolný vysokým teplotám a zabraňovat přilepování potravin. Můžeme zvolit buď rošt na gril nerezový nebo litinový. Rošty z nerezové oceli tolik nepřilepují grilované speciality a jsou odolné vůči korozi. Naopak litinové rošty mají zase o něco lepší přenos tepla.

Litinová grilovací plotna

Chcete si na grilu připravit např. volské oko, grilovanou zeleninu, lívanečky nebo bramborové placky? Tak to se neobejdete bez kvalitní litinové grilovací plotny. Tento typ vaření – tedy na rozpálené plotně je známý již od nepaměti. Litinová grilovací deska masivnějšího charakteru bude vždy vhodnější volbou než plotna tenčí, protože déle sálá naakumulované teplo z grilu a jen tak rychle nevychladne.

Grilovací rukavice

Grilovací rukavice s kevlarem - Höfats Gloves

Au, au…to to pálí. Při grilování si hořce připomenete nepořízené grilovací rukavice nebo na to, že ty vaše nejsou vůbec vhodné. Ideální jsou rukavice na grilování vyrobené z rukavičářské usně a kevlaru. Stojí sice trochu více než ty levné z hobby marketu, ale za to je máte na věčnost! Důležitým faktorem je střih rukavic a odolnost proti plamenům ohně nebo jeho žáru.

Kleště na grilování

jsou nezbytným grilovacím nářadím. Slouží pro překlopení grilovaných pokrmů, jejich přesun či sejmutí z grilovací plochy. Díky nim nebudete mít mastné a popálené prsty. Grilovací kleště vybírejte pouze z vysokojakostní nerezové oceli, odolné rzi a vysokým teplotám. Zároveň hleďte na ergonomii tvaru kleští, ať se Vám pohodlně drží – zajistíte si tak pozdější dobrou manipulaci v akci.

Grilovací příbory

Steakové příbory - Höfats Steaktools

při přípravě gril párty často zapomenete na základní věci – například na servírovací příslušenství, kterým jsou jednoznačně steakové příbory. Netrhněte si ostudu z toho, že pozvaná návštěva jí různými příbory, takříkajíc „co dům dal“. Vybírejte pečlivě ze široké nabídky a sáhněte raději po dražší sadě příborů na grilování, nejlépe z trvanlivého nerezu.

V některém z dalších článků si povíme o dalších vychytávkách, které sice nutně ke grilování nepotřebujete, ale které vám grilování skvěle zpříjemní.

5 tipů na grilovací nářadí a příslušenství, bez kterého se určitě neobejdete - 1722467 - 5 tipů na grilovací nářadí a příslušenství, bez kterého se určitě neobejdete

5 tipů na grilovací nářadí a příslušenství, bez kterého se určitě neobejdete

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   O nás