Počet položek: 0 0,- CZK

Biolíh do krbu a co o něm možná ještě nevíte

Biolíh je palivo specifické pro biokrby, které bioethanol spalují v tekuté nebo gelové formě. Co o něm ještě nevíte se dovíte právě v dalších řádcích...

Biolíh do krbu

Biolíh - palivo do biokrbů - Bionlov

je tedy označení pro palivo výhradně biologického původu (biopalivo), vyrobené technologií alkoholového kvašení z biomasy-z rostlin obsahujících větší množství škrobu, popřípadě jiných sacharidů. Kromě rostlin, které obsahují škrob (kukuřice, obilí a brambory), je používaná také cukrová řepa nebo cukrová třtina. Rostliny obsahující cukr se fermentují přímo. U rostlin s obsahem škrobu se tato látka musí nejprve enzymaticky přeměnit (rozštěpit) na jednodušší cukry.

Dále je bioethanol upravován podle potřeb pro automobilový průmysl, potravinářství, nebo jako palivo do biokrbů. Do čistého biopaliva (alkoholu) jsou v našem případě dodávány složky proti požití a složky pro dokonalé spalování. U levného lihu do biokrbu (nižší kvality) dochází při hoření k exhalaci nepříjemně zapáchajících látek nebo černání sazemi.

Pro požitek z biokrbu doporučujeme používat pouze nejkvalitnější bioethanol do krbu. Na trhu k jedničce patří třeba švýcarský Bionlov. Při spalování tohoto biolihu dochází pouze ke tvorbě oxidu uhličitého (CO2) a vodní páry. Oxid uhličitý je plynná sloučenina, kterou vydechujeme. V menších prostorách doporučujeme při použití biokrbu občas vyvětrat, případně nechat otevřenou „mikroventilaci“.

Kde koupit biolíh do krbu?

Samozřejmě doporučujeme biolíh vždy koupit ve specializovaném obchodu nebo eshopu. U nás biolíh do krbu Bionlov dodáváme v 5-ti litrových kanystrech v baleních 1 x 5L, 2 x 5L, a 3 x 5L. Nově také dodáváme i v lahvích á 1 litr, v baleních 3 x 1L, 6 x 1L, 9 x 1L a 12 x 1L. Doporučujeme přikoupit i nálevku s kohoutkem, která je určena pro opakované používání. Slouží ke komfortnímu nalití biolihu bez zbytečného polití.

Biolíh nabízíme nejenom v tekuté, ale i v gelové formě. Gel do biokrbu při převržení biokrbu nevyteče, respektive nerozlije se a také se pomaleji spaluje než ten tekutý. Jde tedy z požárního hlediska o bezpečnější palivo. Na druhou stranu doporučujeme biolíh gel používat převážně ve venkovním prostředí (terasa, altán apod.). Gel obsahuje pevnou složku, která má mírnou tendenci kouřit.

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   O nás