Počet položek: 0 0,- CZK

Grilovaná chobotnice

Správně grilovat chobotnici nevyžaduje velké zkušenosti, ale specifický postup grilování, který se určitě vyplatí. Přinášíme Vám jeden chutný recept.

Grilovaná chobotnice recept

Grilovaná chobotnice

ke grilování chobotnic budeme potřebovat:

1 chobotnici
1 stonek řapíkatého celeru 
3 rajčata
1 sáček fenyklu (semen)
2 šalotky 
1 mrkev 
½ svazku petrželky 
čtvrtku másla
½ citronu (bio) - šťávu a proužky vrchní kůry
1 pomeranč (bio) - strouhanou kůru a dužinu
nadrobno natrhanou petrželku
4 PL lískových oříšků - jemně mletých
30 g parmezánu - hoblinek

Petrželkový olej
½ svazku petrželky - nadrobno natrhaná 
1 malý sáček lískových oříšků - opražených do světla
olivový olej

Řapíkatý celer, rajčata, mrkev, petrželku a šalotku očistěte, nakrájejte na větší kousky (jako palec), vložte je do studené vody s bylinkami a solí a přiveďte k varu. Voda by měla být téměř stejně slaná jako voda, ve které chobotnice předtím plavala! Povařte mírně 10 minut, poté vložte chobotnici a vařte dál mírným varem 15-20 minut. Nakrojením ramen chapadel směrem k tělu uvolňíte jejich napětí při vaření. Chobotnici nechte ve vývaru dojít nejlépe dalších 30-45 minut a po krátkém vychladnutí ji nakrájejte.

Pro salát z řapíkatého celeru dobře umyjte celer, citron a pomeranč. Proužky citronové kůry marinujte v soli a cukru, poté je nechte usušit v grilu CONE na horní odkládací ploše na kousku alobalu. Celer nakrájejte na 5 cm dlouhé jemné proužky, marinujte s troškou soli, citronovou šťávou v olivovém oleji. Strouhanou pomerančovou kůru pro petrželkový olej si dejte stranou, pomeranč rozdělte na dílky a přidejte i s nastrouhaným parmazánem do celeru. Všechny přísady pro petrželkový olej rozdrťte v hmoždíři. Před grilováním přiveďte přenosný gril na maximální teplotu. V malé pánvi v horkém másle opražte strouhané lískové ořechy do voňava. Do kousků chobotnice vetřete trochu přepuštěného másla a na litinovém roštu do křupava ugrilujte. Hned servírujte a hurá ke stolu!

Boris Rüther

Dobrou chuť přeje Boris Rüther

„Kromě úcty a lásky k jídlu jsou při vaření a grilování nejdůležitějšími prvky zejména kreativita, šikovnost, teplota grilu a čas. Při vaření a grilování potřebuješ účinný tepelný výkon a možnost rychle jej regulovat. A na to mají hoši z Höfats trefnou odpověď! Je to zahradní gril s pořádným výkonem a promyšlenými detaily, díky nimž je čas strávený u grilu potěšením.“

Boris je vyučený cukrář, má státnice z obchodní ekonomie a vaří s nadšením a pro zábavu. Pracoval v několika hvězdičkových restauracích a jako produktový manažer řetězce kaváren ARAN z Rosenheimu řešil všechny gastronomické záležitosti. Nyní sám podniká, doprovází společnosti s gastronomickým zaměřením a pomáhá jim řešit jejich ekonomické a strategické úkoly.

Grilovaná chobotnice - 1722215 - Grilovaná chobotnice

Grilovaná chobotnice

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   O nás