Počet položek: 0 0,- CZK

Grilované candátové filé v banánovém listu

Candát na grilu je doslova gastronomickou delikatesou. Candátové maso patří mezi nejvyhledávanější pro svou kvalitu a chuť. Pojďme se tedy podívat pod pokličku grilu na jeden fantastický recept.

Grilované candátové filé v banánovém listu

Nachystejte si:

2 ks filet z candáta na osobu
banánový list
řepkový olej
1 kus papáji nebo malý plátek melounu (podle chuti)
1 hrst cherry rajčátek nebo rajčat mini Roma
čerstvé pepřové zrnka v nálevu
1 malou šalotku, oloupanou a jemně nakrájenou na kostičky
50 cm provázek z přírodního lýka
bílý pepř, sůl, mletou papriku
1 ks tmavě zelené limetky
2 stébla citronové trávy
1/2 tyčinky skořice
čerstvý zázvor
návrh přílohy: rýžový salát 

Předehřejte zahradní gril na střední teplotu (cca 180-200 °C). Do kousků filet z candáta lehce vetřete trochu řepkového oleje, aby na mase ulpělo koření. Mírně osolte, opepřete a posypte mletou paprikou.

Banánový list dobře omyjte a a vnitřní stranu ještě vlhkého listu posypte trochou soli. Poté na list položte jeden kousek candáta a pokryjte tence nakrájenými plátky zázvoru. Nahoru položte druhý kousek filé a banánovým listem ze všech čtyř stran obalte jako balíček (podle velikosti může stačit i polovina banánového listu). Převažte závitek provázkem z lýka, který jste předem namočili ve vodě. Nyní v malé, nerezové grilovací misce grilujte na řepkovém oleji kostičky šalotky, až zesklovatí. Následovně přidejte rozpůlené cherry rajčátka, půlku skořicové tyčinky a oloupanou citronovou trávu. Přidejte špetku soli a lžičku čerstvých pepřových zrnek a vše nechte na grilu přikryté mírně povařit.

Nyní položte připravený „závitek v banánovém listu“ na grilovací mřížku, předem lehce potřenou olejem a grilujte se zavřeným víkem po dobu asi 10–12 minut. Přitom závitek 1x opatrně na mžížce obraťte. Pak otevřete víko grilu a závitek položte na rošt pro udržování tepla. Víko nyní zůstane otevřené.

Lehce osolený a opepřený plátek papáji nebo melounu asi 2 minuty krátce orestujte nad žhnoucími uhlíky a nazdobte na talíř. Na závěr závitek v banánovém listu opatrně rozkrojte ostrým nožem na půlky a podávejte společně s ragú z rajčat.

Grilovaný candát by měl uvnitř zůstat mírně sklovitý. Komu by takto připravená grilovaná ryba nechutnala, zvýší dobu grilování v banánovém listu na cca 16 minut.

Klaus Winter

Dobrou chuť přeje Klaus Winter

Luxusní gril CONE má „Aha“ efekt: Nejprve si myslíte, že to je úplně normální přenosný gril na dřevěné uhlí v elegantním designu. Ale následně objevíte plno chytrých detailů a pochopíte: Tady někdo fakt dobře přemýšlel. Gratulace!“

Klaus Winter je majitelem Barbecue restaurace „Strandhaus“ v Lindau u Bodamského jezera a školy grilování „Barbecue Academy“. Mimo to je mnoho let odborným referentem na téma „Barbecue“ na akademii DEHOGA, vzdělávacím zařízení Německého svazu hotelů a restaurací. V v rámci prvního německého TV pořadu o grilování „Winter grillt!“ (Zima griluje!) předává své know-how a také i prostřednictvím stejnojmenného kanálu Youtube na internetu. Klaus Winter ve svých kurzech grilování vždy používá přenosné grily různých výrobců, o jejichž kvalitě je přesvědčen – a gril CONE k nim patří také.

Grilované candátové filé v banánovém listu - 1722077 - Grilované candátové filé v banánovém listu

Grilované candátové filé v banánovém listu

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   O nás