Počet položek: 0 0,- CZK

Grilované kuřecí paličky

Kuřecí maso na grilu rozhodně není na grilovačkách favoritem. Daleko víc převládá hovězí a vepřové. A přitom kuřecí maso je po celém světě oblíbené – a podobně rozmanité jsou i pokrmy, která z něj lze připravit. A to platí i pro gril.

Kuřecí maso na grilu

grilované kuřecí paličky

Kuřecí maso na grilu rozhodně není na grilovačkách favoritem. Daleko víc převládá hovězí a vepřové maso. A přitom kuřecí maso na grilu je po celém světě oblíbené – a podobně rozmanité jsou i pokrmy, která z něj lze připravit. A to platí pro všechny styly a kuchyně: od asijské přes indickou úpravu až po tradiční bavorské kuře: díky grilu s odpovídajícími variabilními funkcemi si můžete vychutnat kuřecí maso na různé způsoby. Např.: kuřecí maso na grilu velmi dobře ladí s ovocem. A navíc je kuřecí maso na grilu ve srovnání s hovězím a nebo vepřovým masem daleko libovější, a proto velmi zdravé. Také není tak těžké a neleží dlouho v žaludku. Vyzkoušejte tedy kuřecí maso na grilu, třeba zrovna tyto grilované kuřecí paličky s jablky od německého mistra Adiho Blanze.

Grilované kuřecí paličky

(podle Adi Blanze)

Kuřecí paličky recept

Grilované kuřecí paličky: než začnete, rozdělte grilovací uhlí. Jednu polovinu použijete pro přímé grilování, druhou polovinu pro nepřímé. Také vydlabte čtyři jablka jako pro přípravu pečených jablek. Dále okořeňte čtyři kuřecí stehna solí, chilli, kari, paprikou a trochou přírodního (nerafinovaného) třtinového cukru a marinujte asi dvě hodiny. Můj tip pro grilované kuřecí paličky: přidejte směs grilovacího koření Lucky Chicken / Royal Spice, díky němuž jsem v roce 2013 vyhrál německý šampionát v grilování. Kuřecí paličky ogrilujte ze všech stran v mírném přímém žáru, až bude kůže křupavá. Současně nechte jablka po dobu asi 10 minut podusit na nepřímé straně grilu. Přitom opakovaně přikrývejte víkem, teplota by měla být asi 160-180 °C.

Asi za 10-15 minut spusťte rošt s uhlíky na ¾ úroveň, aby se zmenšil příkon tepla. Vložte paličky stehen do jablek a štětcem naneste kuřecí omáčku Sweet Asia. Přikryjte víkem a nechte dusit v nepřímém teple kolem 160 °C asi 10 minut. A grilované kuřecí paličky jsou hotové!

Dobrou chuť přeje Adi Blanz

Grilované kuřecí paličky na grilu Höfats Cone

 Adi Blanz

Gril na dřevěné uhlí Höfats Cone, má super vychytávku - regulaci výšky ohniště, která funguje skvěle. Je to přesně ta funkce, kterou jsem zatím u jiných výrobků postrádal, když jsem chtěl pro grilovaný pokrm nastavit tu správnou teplotu. Teplota se tak dá regulovat velmi rychle a snadno.“

Adi Blanz

Adi Blanz je majitelem Grill & BBQ Akademie, nejvýše položené grilovací akademie v Německu. Mistr světa v grilování na nejstrmějším svahu světa v kategorii Freestyle, několikanásobný mistr Německa v různých kategoriích, mj. také v kategorii Kuře na grilu.

Grilované kuřecí paličky - 1722062 - grilované kuřecí paličky

grilované kuřecí paličky

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   O nás