Počet položek: 0 0,- CZK

Grilované špízy z venkovského kuřete

Co máme raději než mlsání? Ochutnávání... Takové špízy můžeme vzít z grilu přímo do ruky, dát rovnou do úst a s požitkem si je vychutnat. Výhodou špízů je to, že hostitel návštěvě dává vyzkoušet mnoho malých soust různorodého jídla. Ideální příležitost okusit mnoho chutí, aniž by se kdokoliv přejedl. Co může být lepší, než delikatesa malých kousků masa přímo z grilu?

Grilované kuřecí špízy

z venkovského kuřete a kukuřice v arašídové pivní marinádě

Grilované kuřecí špízy

Kuřecí prsa nakrájíme na středně velké kostky a vydatně marinujeme arašídovým máslem, ústřicovou omáčkou, trochou sladového piva, solí a chilli.

V misce na ohni mezitím povaříme kukuřičné klasy v osolené vodě tak, aby nebyly zcela uvařené, ale takové akorát. Po krátkém vychladnutí kukuřici nakrájíme na cca 1 cm široké kousky. Marinované kuřecí maso a kukuřičné klasy napícháme na jehly. Pokud použijeme dřevěné špejle, tak si je nejdříve namočíme do vody, aby se tak rychle na grilu nespálily. Kuřecí špízy šetrně opékáme v nepřímém ohni. Nezapomeňte je po chvilkách pravidelně otáčet, aby bylo maso všude rovnoměrně propečené. Kukuřičné klasy občas potíráme máslem. Jakmile je maso hotové, jíme kuřecí špízy přímo z grilu.

Mora Esmeralda Fütterer

Dobrou chuť přeje Mora Esmeralda Fütterer

„Pro mne je na prvním místě regionální původ surovin, férovost a profesionalita – u firmy Höfats jsem našla správného partnera i dokonalý gril. Díky inovativní regulaci příkonu tepla je grilování snadné jako nikdy předtím. Dokážu teď teplotu pružně přizpůsobit a díky tomu dokážu grilovaný pokrm  perfektně připravit a přesně trefit ideální teplotu. Konečně jsou k dostání grily na dřevěné uhlí, které mají snadnou obsluhu, kvalitní zpracování a super design."

Mora Fütterer je nadšenou hostitelkou. Je vyučenou kuchařkou, pracovala v různých hvězdičkových restauracích a dnes podniká: má vlastní cateringovou firmu. Grilovat se naučila před mnoha lety a dnes používá gril tak často jako sporák. Její BBQ, menu a švédské stoly vás okouzlí po celém Německu na akcích všeho druhu, jako jsou např. VIP cateringy, svatby, firemní večírky a podobně.

 

Grilované špízy z venkovského kuřete - 1722218 - Grilované kuřecí špízy

Grilované kuřecí špízy

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   O nás