Počet položek: 0 0,- CZK

Grilovaný burger

Úžasný grilovaný hovězí burger - recept od Thomase Kaisera, spolumajitele společnosti Höfats

Hovězí burger recept

Grilovaný burger

Grilovaný burger

Na grilování budeme potřebovat:

1 kořeněný chléb
200 g kozího sýra

150 g lesního medu
20 g květů heřmánku
20 g fenyklu (semen)

mletou pálivou papriku
150 g mletého hovězího masa 
čerstvě mletou mořskou sůl a pepř
50 g bylinkového salátu (koriandr, mangold, kerblík, pažitka a petržel)

2-3 červené cibule
1 koriandru
20 g třtinového cukru
5 g soli
20 g másla
20 ml vody 
2 fíky

Udělejte si heřmánko-fenyklový med smícháním těchto surovin a nechte jej i 12 hodin proležet.

Očistěte cibuli, nakrájejte ji na tlusté kolečka, smíchejte se solí, třtinovým cukrem a koriandrem a a nechte 10 minut marinovat. Takto připravenou směs zabalte s vodou a máslem do alobalu a nechte ji podusit při „středním“ příkonu grilu CONE aspoň 20 minut do jemna. Poté balíček odložte na rošt pro udržování tepla.

Bylinky pro přípravu bylinkového salátu očistěte a jemně natrhejte.

Jemný kozí sýr nakrájejte na plátky. Fíky rozkrájejte na čtvrtky a pak na plátky, pomažte trochou másla a duste na roštu pro udržování tepla.

Thomas Kaiser

Mleté hovězí maso osolte mořskou solí a okořeňte čerstvě mletým pepřem. Maso při vysoké teplotě na litinovém roštu  prudce grilujte a nechte jej dojít na roštu pro udržování tepla. Odkrojte z chleba dva pěkné krajíce tak, aby oba zůstaly spojené kůrkou. Před podáváním hovězí maso nechte znovu přihřát a doplňte heřmánkovo-fenyklovým medem, kozím sýrem a fíky.

Dobrou chuť přeje Thomas Kaiser

„Pokud navrhneme gril na dřevěné uhlí, musí být nejlepší na trhu", ozvalo se v naší kanceláři, než jsme začali s vývojem grilu. Cíl byl definován jasně: Nejlepší gril musí být elegantní a vysoce funkční. Zahradní architektura, kterou si lidi rádi ponechají na zahradě po celý rok, a současně i grilovací nástroj s maximální užitnou hodnotou. Zařízení, které svým přátelům předvádíte s jiskřícíma očima je ztělesněním prvotřídnosti i skromnosti. Myslím, že jsme odvedli dobrou práci.“

Grilovaný burger - 1722213 - Grilovaný burger

Grilovaný burger

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   O nás