Počet položek: 0 0,- CZK

Jehněčí hřbet na grilu

Není nad pečené jehněčí maso, nejlépe z masa vyprodukovaného z domácí farmy. Jehněčí maso (tedy maso z ovcí ve stáří 5-12 měsíců) má velmi málo tuku, je bohaté na kvalitní bílkoviny a minerály. Patří mezi nejšťavnatější ze zpracovávaných mas.

Jehněčí hřbet na grilu

Wrap s rajčatovou marmeládou a rukolou

800 g jehněčího hřbetu posolíme a pocukrujeme. Na zahradním grilu na dřevo grilujeme ze všech stran naprudko v přímém žáru. Jehněčí se zatáhne a nepustí šťávu. Poté ho necháme na nepřímém teple grilu dojít a odpočívat.

Připravíme si pesto tak, že jemně umixujeme 300 g rukoly s praženými slunečnicovými semínky, olejem a solí. Následně orestujeme 500 g cherry rajčat s cibulkou nakrájenou na kostičky a trochou česneku v olivovém oleji. Zředíme octem a trochou bílého vína. Přidáme badyán, skořici, nové koření, černý pepř, vanilku a rozmarýn, pak želírovací cukr a přivedeme celé k varu.

Necháme zpěnit česnek v olivovém oleji. Zředíme octem a trochou bílého vína. Přidáme badyán, skořici, nové koření, černý pepř, vanilku a rozmarýn, pak želírovací cukr a přivedeme k varu.

Wrapy (tortilly) potřeme rukolou a vyrobenou rajčatovou marmeládou. Jehněčí hřbet rozkrojíme na půlky a vložíme do wrapu. Grilované maso posypeme trochou ovčího sýra, přidáme čerstvé listy rukoly a srolujeme.

Hotový wrap ještě znovu pogrilujeme do křupava.

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   O nás