Počet položek: 0 0,- CZK

Ryba na grilu v celku

Původní varianta grilování ryb je často ta nejlepší a nejsnazší. Obzvláště vhodné jsou různé druhy pstruhů, siven americký, mořský vlk (mořčák evropský či chutný) nebo okoun říční a pražmy.

Ryba na grilu

ryba na grilu v celku

Grilovaná ryba v celku

podle Christiana Gollenze

Původní varianta grilování ryb je často ta nejlepší a nejsnazší. Nejraději mám grilované ryby, které griluji vcelku. Obzvláště vhodné jsou různé druhy pstruhů, siven americký, mořský vlk (mořčák evropský či chutný) nebo okoun říční a pražmy (královská či mořan zlatý, doráda). Ideální jsou ryby o hmotnosti 300 až 400 g. Ryby nejprve umyjte, jemně osušte a poté je zevnitř i zevně osolte a opepřete. Do břišní dutiny ryby rozložte snítky petržele, rozmarýnu, tymiánu a 2-3 plátky citronu. Doba přípravy je ideální příležitostí, kdy můžete rozehřát vestavný zahradní gril CONE.

Grilování ryb

by mělo probíhat pouze na mírném ohni, v ne příliš velkém žáru. Proto  stačí necelý kilogram uhlí nebo grilovacích briket. Rošt nechte předehřát cca 5 minut a poté rošt s uhlím posuňte úplně dolů. Nyní potřete kůži ryb olejem a lehce potřete olejem i litinový rošt na grilování, nejlépe papírovou kuchyňskou utěrkou namočenou v oleji. Na rošt obvykle používám arašídový olej, protože vydrží i vysoké teploty.

Nyní položte rybu přímo nad uhlíky a zavřete víko. Porcované ryby otočte na grilu nejdříve po 5 minutách grilování, celkem však ne více než třikrát. CCa za 10 minut jsou ryby při 160 až 180° C dokonale propečené. Doporučuji rošt s uhlím na posledních pár minut mírně zvednout a po obou stranách je dogrilovat při vyšší teplotě do křupava. Ke  grilované rybě se hodí brambory na všechny způsoby, jemné rizoto nebo něco lehčího letního: grilovaná rustikální zelenina, která se třeba vedle grilované ryby společně na roštu podusila.

Christian Gollenz

Dobrou chuť přeje Christoph Gollenz

„Nejvíce se mi u grilů na zahradu CONE značky Höfats líbí možnost zvýšení teplotyběhem pár sekund z mírného grilování na plný výkon či naopak.“

Christoph Gollenz

Christoph Gollenz je trojnásobný absolutní vítěz šampionátu World Barbecue Championship (kategorie Profi) a mimoto dosáhl mnoha dalších úspěchů na mistrovstvích světa, Evropy a Německa v BBQ. Hlavní profesí je Gollenz vedoucím odbytu obchodní sekce Gastronomie ve společnosti „EISVOGEL der Fisch“ a je majitelem a provozovatelem grilovací akademie Chef Partie.

Ryba na grilu v celku - 1722066 - ryba na grilu v celku

ryba na grilu v celku

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   O nás