Počet položek: 0 0,- CZK

Srnčí medailonky po myslivecku

Grilované srnčí medailonky s marinádou z divokých bylinek

Srnčí medailonky po myslivecku

Nejprve ze všeho rozehřejte venkovní gril pomocí napůl plného zapalovacího komínu. Mezitím odřežte srnčí hřbet od kosti a odblaňte.

Srnčí medailonky

uděláte tak, že je nakrájíte přes vlákno na plátky asi 5 cm silné a rukou je trochu rozklepete. Medailonky lehce opepřete a po obou stranách potřete olivovým olejem. Nyní nasekejte na jemno bylinky a promíchejte je se 3 polévkovými lžícemi olivového oleje, troškou citronové šťávy a špetkou soli. Očistěte 4 - 6 mrkví a rozkrájejte je na čtvrtky, potřete olejem a pocukrujte. Namočte do vody smrkovou nebo jedlovou větev. Pro prudké ogrilování posuňte uhlí nahoru přímo pod rošt. Aby se se srnčí nepřilepilo, rošt krátce potřete trochou oleje.

A teď to začne. Medailonky zprudka ogrilujte dvě až tři minuty z každé strany, do chvíle, kdy dosáhnete pěkně hnědého opečeného povrchu. Nyní položte medailonky na horní rošt a položte pod něj misku. Lžičkou rozprostřete po povrchu medailonků bylinky. Víko přivřete, aby se uvnitř udržovalo teplo.
V tuto chvíli položte na grilovací rošt kousky mrkve a každé dvě minuty je při mírném ohřevu otočte, dokud se nevytvoří hnědá karamelová vrstva. Poté je vložte k medailonkům. Nyní posuňte rošt s uhlím úplně dolů.

Přichází druhá fáze, nepřímé grilování na horním roštu při 85-90 °C po dobu přibližně 20 minut. Přitom musí být víko zavřené. Pokud je při zavřeném krytu teplota stále příliš vysoká, můžete víko mírně pootevřít. V takovém případě posuňte kryt lehce dozadu a držadlo zavěste na tyče grilovací mřížky. Při dosažení vnitřní teploty 60 °C jsou medailonky růžové a šťavnaté, tak akorát. Na posledních pět minut položte do žhnoucího uhlí mokrou jedlovou větev a medailonky v kouři pouďte.

Christian Wassermann

Dobrou chuť přeje Christian Wassermann

 „Záměrem našich zahradních grilů je vypilovaný koncept, který sdružuje maximální funkčnost s vysokým standardem estetiky a láskou k detailu. Podařilo se nám pozdvihnout grilování na dřevěném uhlí na zcela novou úroveň. Zpětná vazba našich zákazníků, kterou dostáváme každý den, nám dává za pravdu, a díky ní jsme hrdí na to, že jsme tuto inovaci vytvořili.“

Christian Wassermann je spoluzakladatelem a partnerem společnosti Höfats GmbH, je vystudovaný designér a inženýr, který rád chodí na lov a miluje grilování.

 

Srnčí medailonky po myslivecku - 1722072 - Grilované srnčí medailonky s marinádou z divokých bylinek

Grilované srnčí medailonky s marinádou z divokých bylinek

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   O nás