Počet položek: 0 0,- CZK

Švestkový sendvič s tofu

Máte chuť na nevšetní grilovanou pochoutku? Nemusí to být pokaždé maso. Zelenina, ovoce, obiloviny, ořechy, sýry a potraviny bohaté na bílkoviny, jako například tofu, připravené na grilu, povyšují bezmasou kuchyni na nejvyšší úroveň. Grilování jim dodá charakteristické indicie jakými je kouř a dřevité tóny, což dokonce i skalní fanoušky masových steaků občas přivede ke změně názoru: Tak například plněná broskev s kozím sýrem a medem je dokonalou lahůdkou. Nebo domácí chléb a koláče z grilu se setkávají s velkým ohlasem. Slaný alsaský koláč „tarte flambée“ s tenkými plátky hříbků a modrým sýrem pečený na kameni jako příloha nebo uzený švestkový sendvič s tofu jako hlavní jídlo dokáže občas zcela nahradit masový pokrm.

Švestkový sendvič s tofu

Švestkový sendvič s tofu

Smíchejte 50 ml sójové omáčky se stejným množstvím sezamového oleje a lžičkou medu. Čtyři kousky uzeného tofu po 150 g namočte do sojové marinády na dobu cca 30 minut a poté jej na prudko grilujte na přímém plameni do křupava. 

Pro přípravu chutney osmažte cibuli nakrájenou na kostičky se stroužkem česneku nakrájeným na plátky na malém množství oleje na připravené pánvičce. Přidejte 200 g sušených švestek nakrájených na kostky, nakrájenou chilli papričku a po jedné lžičce čerstvého a pokrájeného rozmarýnu a tymiánu. Nyní vše rozřeďte čtvrt litrem červeného portského vína. Přimíchejte trochu kmínu, sůl, pepř a med a svařte na ohni až do krémovité konzistence.

Poté do kousku tofu z boku nařízněte kapsu a naplňte ji směsí chutney s 200 g čerstvého kozího sýra. Nakrájejte cuketu podélně na tenké proužky, osolte, pocukrujte a obalte tofu, který jste tence potřeli medem. Nakonec cuketový závitek s tofu grilujte nepřímo na mírném ohni, až cuketa změkne a zesklovatí.

Mora Esmeralda Fütterer

K této bezmasé, grilované specialitě se hodí přichystaná jemný salát s divokými bylinkami, a pokud vynecháte čerstvý kozí sýr, získáte tím navíc top veganský grilovaný pokrm. 

„Pro mne je na prvním místě regionální původ, férovost a profesionalita – u firmy höfats jsem našla správného partnera i dokonalý gril. Díky inovativní regulaci příkonu tepla je grilování snadné jako nikdy předtím. Dokážu teď teplotu pružně přizpůsobit a díky tomu dokážu grilovaný pokrm „snadno“ perfektně připravit a přesně trefit ideální teplotu. Konečně jsou k dostání grily na dřevěné uhlí, které mají snadnou obsluhu, kvalitní zpracování a super design."

Mora Esmeralda Fütterer

Švestkový sendvič s tofu - 1722224 - Švestkový sendvič s tofu

Švestkový sendvič s tofu

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   O nás