Počet položek: 0 0,- CZK

Oplach skla krbových kamen – jaký je princip?

Čisté sklo na krbových kamnech potěší každého. Vždyť koukat se na plápolavé, ohnivé plameny olizující polínka a naslouchat praskání dřeva v krbu je skvělým relaxem, kterému málokdo odolá.

Pro stále čisté sklo je však důležité pochopit, kromě dalšího faktoru, jakým je např. kvalitní krbové dřevo také jev, kterému říkáme

Oplach skla krbových kamen

a funguje tak, že se v krbu předehřívá sekundární vzduch, který průduchy stoupá vzhůru a je vyfukován na stěnu skla, kterou tak "omývá". Tento proudící vzduch vytváří přirozenou bariéru mezi spalinami a sklem. Spaliny v podobě sazí se tak neusazují na skle, ale odchází ze spalovací komory ven komínem.

Chcete-li mít stále čisté sklo krbu, tak nepřivírejte nikdy naplno táhlo přísunu sekundárního vzduchu. Pokud přívod vzduchu tzv. zadeklujete, spolehněte se na to, že při dlouhodobém přivření (např. přes noc, ať oheň rychle nevyhoří) bude sklo kamen dokonale začernalé.

Posledním klíčem k  průhlednému sklu krbových kamen je použití kvalitního dřeva. O tom si ale podrobně povíme jindy.

Poradíme Vám však, čím vyčistit krbové sklo, pokud je již špinavé. Podívejte se na náš článek, kde o této tématice píšeme.

Pokud dodržíte tyto zásady, nikdy si už nebudete pokládat otázku

proč černá sklo u krbu

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   O nás